Stylowy powrót z wakacji Produkty do pielęgnacji i makijażu dla mamy i córki •  Sprawdź ››

Rated 0 stars out of 5
(0)
heart icon

Nacomi Olej Inca Inchi Nierafinowany 50 ml

5902539701333
Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem. Olej ten pozyskiwany jest z owoców starożytnej peruwiańskiej rośliny Inca Inchi, zwanej też Sacha Inchi. Inkowie znali jego dobroczynne właściwości już 3 tysiące lat temu. Owoce tego drzewa mają niespotykany nigdzie indziej kształt gwiazdki. Olej Inca Inchi jest dopiero od niedawna dostępny w Polsce, al...

Nacomi heart icon
Olej Inca Inchi Nierafinowany 50 ml

5902539701333
Rated 0 stars out of 5
(0)

33.99 zł

50 ml 1 ml / 0.68 zł

  • Darmowa dostawa od 199 zł
  • Szybka wysyłka zamówienia
  • 14 dni na zwrot

Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem. Olej ten pozyskiwany jest z owoców starożytnej peruwiańskiej rośliny Inca Inchi, zwanej też Sacha Inchi. Inkowie znali jego dobroczynne właściwości już 3 tysiące lat temu. Owoce tego drzewa mają niespotykany nigdzie indziej kształt gwiazdki. Olej Inca Inchi jest dopiero od niedawna dostępny w Polsce, ale coraz bardziej doceniany ze względu na swoje działanie. Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych – Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz proteiny. Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Olej ten jest jedynym, znanym do tej pory, aktywnym powierzchniowo olejem. Posiada zdolność odbudowy kolagenu. Efekt wygładzenia i uelastycznienia skóry, a co za tym idzie wyraźnego spłycenia zmarszczek, widać już w drugim tygodniu stosowania. Olejek łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Jeśli mocno wysuszamy skórę złym doborem kosmetyków i pojawiają się już na niej pierwsze zmarszczki to olejek Inca Inchi na pewno sobie z tym poradzi.


 


Działanie Oleju Inca Inchi w pigułce:


• świetny do pielęgnacji wszystkich typów cery


• idealnie nadaje się dla dojrzałej skóry gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe


• jest zaliczany do lekkich olejów o aksamitnym wykończeniu


• polecany na okolice oczu


• możemy stosować go do masażu by zapobiec rozstępom w czasie ciąży


• poprawia elastyczność, wpływa na produkcję kolagenu


• polecany również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk


• odpowiedni również w przypadku skóry tłustej i trądzikowej


• dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej, atopowej i łuszczącej się gdyż redukuje nadwrażliwość i nawilża


• zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową


• przynosi ukojenie skórze podrażnionej nadmiernym opalaniem, redukuje plamy


• na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry


• ma silne działanie antyoksydacyjne i ochronne


• regularne stosowanie poprawia koloryt skóry


 


Zastosowanie: Skóra dojrzała, wiotka, sucha, działanie przeciwzmarczkowe, napinające. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie. Olej ten szybko się wchłania, może być stosowany zamiast kremu na noc. Rano nasza skóra będzie miękka i promienna. Po wieczornym oczyszczeniu twarzy możemy wklepać niewielką ilość oleju i wykonać delikatny masaż twarzy. Stosowany regularnie wyrównuje kolor cery i subtelnie ją rozjaśnia. Świetnie sprawdza się również w roli kremu pod makijaż. Najczęściej stosowany jest samodzielnie jako czysty olej wsmarowywany w twarz, ciało i włosy.

  • Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem. Olej ten pozyskiwany jest z owoców starożytnej peruwiańskiej rośliny Inca Inchi, zwanej też Sacha Inchi. Inkowie znali jego dobroczynne właściwości już 3 tysiące lat temu. Owoce tego drzewa mają niespotykany nigdzie indziej kształt gwiazdki. Olej Inca Inchi jest dopiero od niedawna dostępny w Polsce, ale coraz bardziej doceniany ze względu na swoje działanie. Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych – Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz proteiny. Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Olej ten jest jedynym, znanym do tej pory, aktywnym powierzchniowo olejem. Posiada zdolność odbudowy kolagenu. Efekt wygładzenia i uelastycznienia skóry, a co za tym idzie wyraźnego spłycenia zmarszczek, widać już w drugim tygodniu stosowania. Olejek łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Jeśli mocno wysuszamy skórę złym doborem kosmetyków i pojawiają się już na niej pierwsze zmarszczki to olejek Inca Inchi na pewno sobie z tym poradzi.


     


    Działanie Oleju Inca Inchi w pigułce:


    • świetny do pielęgnacji wszystkich typów cery


    • idealnie nadaje się dla dojrzałej skóry gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe


    • jest zaliczany do lekkich olejów o aksamitnym wykończeniu


    • polecany na okolice oczu


    • możemy stosować go do masażu by zapobiec rozstępom w czasie ciąży


    • poprawia elastyczność, wpływa na produkcję kolagenu


    • polecany również do pielęgnacji włosów, nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk


    • odpowiedni również w przypadku skóry tłustej i trądzikowej


    • dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej, atopowej i łuszczącej się gdyż redukuje nadwrażliwość i nawilża


    • zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową


    • przynosi ukojenie skórze podrażnionej nadmiernym opalaniem, redukuje plamy


    • na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry


    • ma silne działanie antyoksydacyjne i ochronne


    • regularne stosowanie poprawia koloryt skóry


     


    Zastosowanie: Skóra dojrzała, wiotka, sucha, działanie przeciwzmarczkowe, napinające. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie. Olej ten szybko się wchłania, może być stosowany zamiast kremu na noc. Rano nasza skóra będzie miękka i promienna. Po wieczornym oczyszczeniu twarzy możemy wklepać niewielką ilość oleju i wykonać delikatny masaż twarzy. Stosowany regularnie wyrównuje kolor cery i subtelnie ją rozjaśnia. Świetnie sprawdza się również w roli kremu pod makijaż. Najczęściej stosowany jest samodzielnie jako czysty olej wsmarowywany w twarz, ciało i włosy.

  • Posiada bardzo wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (nawet 92 % całej masy oleju – co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych). W jego składzie znajdziemy również Witaminę E i A. W oleju Inca Inchi odnajdziemy całą gamę kwasów tłuszczowych – Omega-3 alfa-linolenowy (do 54%) i Omega-6 linolowy (33%) oraz protein.
  • 0

    0 opinii

    Rated 0 stars out of 5
    (0)
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    5
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    4
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    3
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    2
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    1
    0 %