Rated 0 stars out of 5
(0)
heart icon

FITOMED NAGO Hydrolat Różany 100 g

5907504400570
Róża damasceńska, zwana królową róż, to piękna roślina uprawiana w obszarze Morza Śródziemnego. Pochodzi z Iranu i oprócz niezwykłych walorów ozdobnych posiada również cenne właściwości wykorzystywane w medycynie naturalnej, kosmetologii i aromaterapii. Zmniejsza bóle podbrzusza, wzmacnia serce i likwiduje stany zapalne, a jej subtelny zapach działa kojąco i...

FITOMED heart icon
NAGO Hydrolat Różany 100 g

5907504400570
Rated 0 stars out of 5
(0)

14.99 zł

17.49 zł

2.50 zł taniej, oszczędzasz 14%

100 g 1 g / 0.15 zł

  • Darmowa dostawa
  • Szybka wysyłka zamówienia
  • 14 dni na zwrot

Róża damasceńska, zwana królową róż, to piękna roślina uprawiana w obszarze Morza Śródziemnego. Pochodzi z Iranu i oprócz niezwykłych walorów ozdobnych posiada również cenne właściwości wykorzystywane w medycynie naturalnej, kosmetologii i aromaterapii. Zmniejsza bóle podbrzusza, wzmacnia serce i likwiduje stany zapalne, a jej subtelny zapach działa kojąco i antydepresyjnie. Z róży damasceńskiej wytwarza się olejek różany i wodę różaną. Hydrolat różany pozyskujemy w procesie destylacji kwiatów róży damasceńskiej z parą wodną. Jest jednym z najbardziej cenionych hydrolatów stosowanych w preparatach kosmetycznych. Róża damasceńska zawiera: karoten, witaminę C, witaminy z grupy B oraz witaminę K.


 


Właściwości: płyn transparentny, pH 4,0-5,5, delikatny różany zapach.


Działanie: nawilżające, odżywcze, wygładzające, ujędrniające, odświeżające, oczyszczające.


Przeznaczenie i stosowanie: 5-30% w kosmetykach do cery suchej, naczyniowej i dojrzałej; jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów, takich jak: toniki, maseczki, mgiełki, kremy, balsamy.


Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem. Pojemność: 100 ml.

  • Róża damasceńska, zwana królową róż, to piękna roślina uprawiana w obszarze Morza Śródziemnego. Pochodzi z Iranu i oprócz niezwykłych walorów ozdobnych posiada również cenne właściwości wykorzystywane w medycynie naturalnej, kosmetologii i aromaterapii. Zmniejsza bóle podbrzusza, wzmacnia serce i likwiduje stany zapalne, a jej subtelny zapach działa kojąco i antydepresyjnie. Z róży damasceńskiej wytwarza się olejek różany i wodę różaną. Hydrolat różany pozyskujemy w procesie destylacji kwiatów róży damasceńskiej z parą wodną. Jest jednym z najbardziej cenionych hydrolatów stosowanych w preparatach kosmetycznych. Róża damasceńska zawiera: karoten, witaminę C, witaminy z grupy B oraz witaminę K.


     


    Właściwości: płyn transparentny, pH 4,0-5,5, delikatny różany zapach.


    Działanie: nawilżające, odżywcze, wygładzające, ujędrniające, odświeżające, oczyszczające.


    Przeznaczenie i stosowanie: 5-30% w kosmetykach do cery suchej, naczyniowej i dojrzałej; jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów, takich jak: toniki, maseczki, mgiełki, kremy, balsamy.


    Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem. Pojemność: 100 ml.

  • Rosa Damascena Flower Water, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Aqua, Citric Acid
  • 0

    0 opinii

    Rated 0 stars out of 5
    (0)
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    5
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    4
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    3
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    2
    0 %
    Rated 1 stars out of 5
    (0)
    1
    0 %